4 Shares

Ćeraćemo se još!

02.09.2019. godine

Navikavamo se, nažalost, da našim sportistima zvižde na mnogim terenima bez ikakvog razloga. To se dešava čak i jednoj veličini, kao što je Novak Đoković. Tako je bilo i posle sinoćne predaje meča Stanislasu Vavrinki.

Teško je reći bilo šta što može da uteši samog Novaka Đokovića i armiju njegovih navijača širom svetskih meridijana, pa čak i u Njujorku, gde su mu na kraju priredili „zviždukom nerazumevanja“. Bilo je i korektnih, koji su mu uputili aplauz.

Koliko njih koji su zviždali je ikada uzelo reket u ruke i pokušalo da igra tenis? Koliko njih je bilo u poziciji da bilo šta radi pod bolovima? Oni su platili kartu, došli da gledaju tenis, oni nemaju razumevanja ako se u celu priču umeša majka priroda i viša sila. U ovom slučaju povreda.

Ako ga ne razumeju Amerikanci, trebalo bi barem da ga razumemo mi u Srbiji. Više od decenije i po na terenima od Melburna do Indijan Velsa, stotine iscrpljujućih mečeva, dani besomučnog treniranja, borbe u arenama gde su mahom neprijateljski nastrojeni prema njemu i u većini slučajeva navijaju za protivnika. S obzirom na sve te okolnosti, njegovo dostignuće je san snova.

U svetu sporta, kao i uvek, a u tenisu posebno, imate igrače koji vam „leže“ i onde druge koji vam iz nekog razloga ne odgovaraju. Možda je Vavrinka u početku bio mušterija, kao i ogromna većina Novakovih protivnika, ali u međuvremenu je sazreo, naučio iz prethodnih poraza i pronašao način kako da izbaci Novaka iz sigurne zone.

To nisu više slučajnosti, čak ni ako ova šesta pobeda Vavrinke u 25 mečeva sa Srbinom, ne izgleda kao veliko dostignuće. Švajcarac je poslednjih godina postao trn koji se opasno zabio u Novakovu petu i preti infekcijom čitavog organizma. Novak će sa svojim timom morati da nađe najbezbolniji način da taj trn ukloni, što pre. Jer je sve već postalo virusno, neprijatno. Posebno jer se dešava u važnim momentima, na Grend slemovima.

Videlo se posle i na pres konferenciji koliko je Novaku sve ovo teško palo. Nije hteo da priča o detaljima povrede, tražio je razumevanje, svestan da je njegovim odustajanjem najjači vetar dunuo u jedra najvećih rivala, Federera i Nadala. Kako se samo kuglica teniskog ruleta sa Novakovog polja na Vimbldonu, prebacila na protivničku crnu stranu za eto mesec i po dana…

„Sledi period evaluacije. Uradiću još nekoliko pregleda, moraću opet na magnetnu, želim da članovi medicinskog tima imaju potpunu sliku stanja kako bismo znali kako najbolje da isplaniramo oporavak“, pričao je Nole vidno tužan zbog svega što mu se desilo.

Šta je sledeće? Pauza, odmor i da se nada da će Federer ili Nadal negde kisnuti. Po žrebu gledano, reklo bi se teško, tako da sve vodi ka još jednom teniskom klasiku i obračunu dvojice velikana u nedeljnom finalu.

Što se tiče Novaka, on najbolje zna da ovo nije kraj priče. Uostalom, tako je i potvrdio. Zna da jedna izgubljena bitka ne znači i izgubljen rat.

„Ne vidim da je kraj karijere negde iza ugla, planiram još, bože zdravlja dugo da igram“, ohrabrile su me njegove reči pred kraj pres konferencije.

Što će, gospodo Federer, Nadal, Vavrinka i ostali značiti, ono kako je naš pesnik Matija Bećković lepo formulisao – „ćeraćemo se još“. Budite sigurni. Nole neće odustati.

Izvor: B92.net/sport
http://sportskiduh.com/wp-content/uploads/2019/09/us-open.jpghttp://sportskiduh.com/wp-content/uploads/2019/09/us-open-150x150.jpgmilivojeOstali Sportovinole,Novak,povreda,tenis,us openĆeraćemo se još! 02.09.2019. godine Navikavamo se, nažalost, da našim sportistima zvižde na mnogim terenima bez ikakvog razloga. To se dešava čak i jednoj veličini, kao što je Novak Đoković. Tako je bilo i posle sinoćne predaje meča Stanislasu Vavrinki. Teško je reći bilo šta što može da uteši samog Novaka Đokovića...Drugačije vesti o Sportu!
4 Shares