0 Shares

Subotičanin Luka Andrašić osvojio zlato na Evropskim paraolimpijskim igrama mladih

15.10.2017. godine

luka-andrasic-sa-zastavom-sportski-duh

Luka Andrašić je u paru sa Slovencem Lukom Trtnikom osvojio je zlatnu medalju na Evropskim paraolimpijskim igrama mladih u Đenovi.

Ovaj mladi Subotičanin je ostvario fantastičan uspeh na Evropskim paraolimpijskim igrama mladih koje su danas završene u Đenovi (Italija). Luka je sa svojim imenjakom iz Slovenije osvojio najvrednije odličje u konkurenciji parova mladih stonotenisera sa invaliditetom iz cele Evrope.

Luka se od svoje sedme godine bavi stonim tenisom, od tada je i član Stonoteniskog kluba “Spartak”, danas učenik Tehničke škole “Ivan Sarić” i jedan od mladih uspešnih i talentovanih učenika. On je član reprezentacije Srbije od novembra 2016. godine, iza sebe ima brojne nastupe u kadetskom i juniorskom uzrastu, što ga je svakako i preporučilo selektoru Zlatku Kesleru.

Mladi stonoteniser iz Subotice jedan je od dobitnika specijalnog priznanja za sportski podvig u akciji “Medalja Lajoša Vermeša”, a koju je zaslužio osvajanjem mnogih takmičenja kao i republičkog i pokrajinskog prvenstva za osobe sa invaliditetom.

Na ceremoniji svečanog otvaranja igara, 9. oktobra, Luki je pripala velika čast, da nosi zastavu naše nacionalne selekcije.

Srbija je na ovom takmičenju nastupila samo sa dva takmičara i osvojila je dve zlatne i jednu bronzanu medalju. Dan ranije u plivanju Ana Jovović je osvojila zlatnu medalju u disciplini 400 metara slobodno i bronzanu medalju u disciplini 100 metara leđno.

Izvor: youtube
http://sportskiduh.com/wp-content/uploads/2017/10/luka.jpghttp://sportskiduh.com/wp-content/uploads/2017/10/luka-150x150.jpgmilivojeOstali Sportoviđenova 2017,luka andrašić,paraolimpijske igre,stoni tenisSubotičanin Luka Andrašić osvojio zlato na Evropskim paraolimpijskim igrama mladih 15.10.2017. godine Luka Andrašić je u paru sa Slovencem Lukom Trtnikom osvojio je zlatnu medalju na Evropskim paraolimpijskim igrama mladih u Đenovi. Ovaj mladi Subotičanin je ostvario fantastičan uspeh na Evropskim paraolimpijskim igrama mladih koje su danas završene u Đenovi (Italija). Luka...Drugačije vesti o Sportu!
0 Shares