0 Shares

Kada je bio mali nije imao “ništa”, a danas ima “skoro sve”

03.03.2020. godine

Brazilski fudbaler Rišarlison govorio je za “O Globo” o tome kako troši svoj novac i prisetio se teških trenutaka tokom detinjstva i teškog perioda kroz koji je prolazio na počecima fudbalske karijere.

Napadač Evertona je često govorio o poteškoćama koje je imao odrastajući u Brazilu. Sjajni napadač je rođen u Novoj Veneciji, u državi Espirito Santo. Kako kaže, kada je bio mali nije imao “ništa”, a sada ima “skoro sve”.

Intervju je vođen u njegovom velikom dupleks apartmanu u Rio de Žaneiru.

“Praktično nisam imao ništa tokom detinjstva, a sada imam skoro sve. To cenim i razmišljam o svojoj budućnosti”, rekao je Rišarlison za “O Globo”. “Svi putevi su me vodili ka kriminalu, sada sam celoj porodici kupio po kuću” nastavlja Rišarlison.

“Ne želim da kupim skupa kola. Investiram u nekretnine i ostale stvari vezane za budućnost, kao ovaj apartman. Svima sam im već kupio kuću, majci, ocu, ujaku, baki…. Ujaci i stričevi imaju kola, moja mama voli motore pa sam joj kupio jedan. Moja sestra ima troje dece i mogu da im pomognem oko odrastanja i u obrazovanju”.

Kada je ekipa “O Globo” ušla u Rišarlisonov apartman zatekla je tri čoveka kako igraju video-igre. Jedan je bio njegov ujak, a druga dvojica su prijatelji iz detinjstva.

“Prijatelji sa kojima sam igrao fudbal sada rade u supermarketima, neki na plantažama. Mnogi sa ulice su sada u zatvoru. Moj put je imao samo jedan smer, ka kriminalu, ali ujak (morao je da živi kod ujaka jer je on bio bliži mestu gde je trenirao) me je savetovao. Imao sam i Fidela, trenera koji je bio policajac, koji mi je govorio da sam talentovan. Fudbal me je izveo na pravi put”, priseća se 22-godišnjak.

Rišarlison otkriva da mu je adaptacija na Englesku nije teško pala.

“Na terenu se ničega ne plašim osim povrede. Radim ono što volim. Bilo mi je teško da se naviknem na hladnoću, ali često čujem igrače koji pričaju o depresiji u toku adaptacije. To nije bio problem za mene. Ja nikada nisam bio dete koje je stalno bilo u kući, već sam bio na ulici sa prijateljima”, kaže Rišarlison.

http://sportskiduh.com/wp-content/uploads/2020/03/risarlison-mala.jpghttp://sportskiduh.com/wp-content/uploads/2020/03/risarlison-mala-150x150.jpgmilivojeVesti iz Fudbalabrazil,everton,fudbal,rišarlisonKada je bio mali nije imao 'ništa', a danas ima 'skoro sve' 03.03.2020. godine Brazilski fudbaler Rišarlison govorio je za 'O Globo' o tome kako troši svoj novac i prisetio se teških trenutaka tokom detinjstva i teškog perioda kroz koji je prolazio na počecima fudbalske karijere. Napadač Evertona je često govorio o...Drugačije vesti o Sportu!
0 Shares