4 Shares

Košarkaši su peti na planeti

15.09.2019. godine

Košarkaška reprezentacija Srbije osvojila je peto mesto na Mundobasketu trijumfom nad Češkom sa 90:81 (20:20, 21:30, 28:12, 21:19). “Orlovi” su u razigravanju za to peto mesto prvo savladali Amerikance sa 94:89.

Nisu naši osvojili zlato koje smo svi tako iskreno priželjkivali. Posle dve nedelje velike borbe na kraju peto mesto za izabranike Saše Đorđevića, ali i svetla budućnost koja nas čeka možda već na Olimpijskim igrama u Tokiju sledeće godine (nadamo se uspehu na kvalifikacionom turniru). Narednog leta na programu su kvalifikacije za Olimpijske igre. Rivali su još nepoznati, ali biće to turnir sa šest učesnika, sa koga će samo prvoplasirani dobiti “vizu” za Tokio.

Najsvetlija tačka u našem timu bio je Bogdan Bogdanović. Bek reprezentacije Srbije i Sakramento Kingsa, odigrao je fenomenalan Mundobasket, o čemu pišu i američki mediji. “Bogi” je šampionat završio sa prosekom od 22,9 poena po utakmici (53% tojke). Amerikanci su saglasni da bi odličnu formu mogao da prenese i na predstojeću NBA sezonu.

Prvi put je ova grupa igrača ispala u četvrtfinalu, ali šta je tu je, desilo se i to. Treba da izvučemo neke pouke i da probamo ponovo za četiri godine.

Svemu ovome prethodila su tri srebra na SP, OI i EP, pa se nekako očekivalo mnogo više. Da li sa razlogom ili ne, to je već neka druga priča. Moglo je i trebalo više od pete pozicije. Ovog puta nismo bili pravi kada je bilo najpotrebnije, ali to nije razlog da se ukupnom Đorđevićevom učinku ne da više nego pozitivna ocena.

Pre početka Mundobasketa se samo pričalo o tome kako ćemo pobediti Amerikance u finalu. Nismo stigli do medalje na Mundobasketu, ali smo barem uspeli da pobedimo Amerikance u meču razigravanja za plasman od petog do osmog mesta. Ta želja nam se ispunila.

Mi kao narod nikad nismo zadovoljni, ali bih pitao sve: „U čemu smo mi peti na svetu (izuzimajući sportiste)? Naravno, ovo „peti“, mislim u pozitivnom smislu.

http://sportskiduh.com/wp-content/uploads/2019/08/SP-2019.jpghttp://sportskiduh.com/wp-content/uploads/2019/08/SP-2019-150x150.jpgmilivojeVesti iz Košarkebogdan bogdanovic,kosarka,mundob,mundobaske,sp u kuniKošarkaši su peti na planeti 15.09.2019. godine Košarkaška reprezentacija Srbije osvojila je peto mesto na Mundobasketu trijumfom nad Češkom sa 90:81 (20:20, 21:30, 28:12, 21:19). 'Orlovi' su u razigravanju za to peto mesto prvo savladali Amerikance sa 94:89. Nisu naši osvojili zlato koje smo svi tako iskreno priželjkivali. Posle dve nedelje velike...Drugačije vesti o Sportu!
4 Shares