5 Shares

Legendarni Japanac obara sve rekorde!

11.01.2017. godine

mijura-sportski-duh

Najdugovečniji fudbaler na svetu potpisao novi ugovor: Mijura će i posle 50-e godine juriti za loptom.

Japanska fudbalska legenda Kazujoši Mijura ne prestaje da impresionira. Sa 49. godina već je oborio mnoge rekorde dugovečnosti u fudbalu, a ako ste mislili da ima nameru da stane – prevarili ste se.

Mijura je potpisao novi ugovor sa drugoligašem Jokohamom za koji će igrati i kada bude navršio 50 godina. Dakle igraće i u šestoj deceniji života profesionalni fudbal! On je rođen 26. februara 1967. godine. Za reprezentaciju Japana je od 1990-e do 2000-e godine odigrao 89 utakmica i postigao 55 golova.

Vremešni Japanac, koji se još pre 17 godina penzionisao iz reprezentacije, sa 49 godina najstariji je strelac u istoriji fudbala.

Zanimljivo, svoju tri decenije dugu karijeru počeo je u brazilskom Santosu, igrao je i u Evropi u nekoliko klubova, između ostalog i u Dinamu iz Zagreba devedesetih godina.

Zanimljivo je i to, kada je Mijura počeo profesionalno da igra fudbal, i to u brazilskom Santosu, te 1986. Kristijano Ronaldo je imao samo godinu dana, a Lionel Mesi još nije bio rođen.

mijura-48-sportski-duh

Mijura je član Jokohame je od 2005. godine.

– Nastaviću da se borim koliko god budem imao snage, zajedno sa svim ljudima u klubu, mojim saigračima i navijačima koji nam uvek daju podršku – rekao je Mijura kome će naredna sezona biti 32. u profi karijeri.

Izvor: telegraf
Video: youtube
http://sportskiduh.com/wp-content/uploads/2017/01/mijura-jokohama.jpghttp://sportskiduh.com/wp-content/uploads/2017/01/mijura-jokohama-150x150.jpgmilivojeVesti iz Fudbalafudbal,japan,jokohama,Kazujoši Mijura,mijuraLegendarni Japanac obara sve rekorde! 11.01.2017. godine Najdugovečniji fudbaler na svetu potpisao novi ugovor: Mijura će i posle 50-e godine juriti za loptom. Japanska fudbalska legenda Kazujoši Mijura ne prestaje da impresionira. Sa 49. godina već je oborio mnoge rekorde dugovečnosti u fudbalu, a ako ste mislili da ima nameru da stane...Drugačije vesti o Sportu!
5 Shares