5 Shares

Sutra počinje Svetsko prvenstvo u košarci

30.08.2019. godine

Sutra počinje Svetsko prvenstvo u košarci koje će trajati od 31. avgusta do 15. septembra. Naša reprezentacija je vlasnik srebrne medalje sa prethodnog prvenstva. Naši su ujedno i vicešampioni sa Evrpskog prvenstva, kao i vicešampioni Olimpijskih igara. Za naše, Svetsko prvenstvo počinje utakmicom sa Angolom (subota, 09:30) na kojem će sa velikim entuzijazmom napasti medalju.

Selekcija SAD je i dalje prvi favorit da odbrani krunu osvojenu u Španiji, ali Amerima prete Srbija, Australija, Španija, Francuska i Litvanija, a možda i neko drugi iskoči u prvi plan, mada je to malo verovatno.

Kako rekosmo, titulu prvaka sveta osvojenu leta 2014. godine u Španiji brani Amerika, kojoj je to bila peta titula. Osvojili su je u direktnom duelu sa Srbijom u finalu. Iste dve selekcije su se samo dve godine kasnije sastale i u borbi za zlato na Olimpijskim igrama u Rio de Žaneiru. Zbog svega toga ove dve selekcije mnogi vide u finalu Mundobasketa u Kini. To su samo prognoze, a možda im se putevi ukrste i ranije. Ipak, nema sumnje da su SAD i Srbija glavni favoriti za krunu. Naša selekcija kao samostalna država ima jedno srebro, baš to osvojeno u Madridu pre pet godina.

“Orlovi” su u Kinu stigli u možda i najjačem timu. Fale povređeni Miloš Teodosić i Dragan Milosavljević. Sa najboljim centrom sveta Nikolom Jokićem, te NBA igračima Bogdanom Bogdanovićem, Nemanjom Bjelicom i Bobanom Marjanovićem, a od sledeće sezone i Markom Gudurićem, Srbija je sigurno uz SAD, Australiju, Španiju, Francusku i Litvaniju kandidat za najviši plasman.

U grupi bi problem mogla da nam napravi samo Italija. Dva puta smo slavili protiv „azura“ u pripremnom periodu, ali se ekipa sa Markom Belinelijem, Danilom Galinarijem, Džefom Bruskom, Danijelom Heketom i Luiđijem Datomeom nikada ne sme potceniti. Italijane vidimo u drugoj fazi.

Filipini su veoma simpatična ekipa. Dolaze iz razvijene domaće lige, ali pod koševima protiv Srbije i Italije nemaju šta da traže. Centri Filipinaca imaju visinu, ali su tehnički veoma neuki. Opasni su šuteri za tri poena i nema sumnje da će imati od 25 do 30 pokušaja tokom jednog meča. Najprecizniji je svakako košarkaš TNT Katropa Rodžer Pogoj koji u domaćoj ligi zna da veže i do deset pogodaka za tri poena. Naravno u njihovoj ligi su slabije i odbrane. Pored Pogoja izdvojili bismo još Kifera Ravenu, Marka Baroka, Hajmera Pereza i Huana Fajarda.

Angola je apsolutni autsajder grupe. Dovoljno je reći da šest od 12 igrača nema klub. Prvi rival Srbije nema šta da traži na Mundobasketu i u Kini je „turistički“. Najpoznatiji igrači selekcije sa „crnog kontinenta“ su Janik Moreira, Olimpio Ćiprijano, Amerikanac Redži Mur i Karlos Moraiš.

Da li je posle tri srebra vreme je za korak više? Samo hrabro i neka im je sa srećom!

http://sportskiduh.com/wp-content/uploads/2019/08/SP-2019.jpghttp://sportskiduh.com/wp-content/uploads/2019/08/SP-2019-150x150.jpgmilivojeVesti iz Košarkekošarka. SP u Kini 2019,nemanja bjelicaSutra počinje Svetsko prvenstvo u košarci 30.08.2019. godine Sutra počinje Svetsko prvenstvo u košarci koje će trajati od 31. avgusta do 15. septembra. Naša reprezentacija je vlasnik srebrne medalje sa prethodnog prvenstva. Naši su ujedno i vicešampioni sa Evrpskog prvenstva, kao i vicešampioni Olimpijskih igara. Za naše, Svetsko prvenstvo počinje utakmicom...Drugačije vesti o Sportu!
5 Shares